torek, 23. april 2013

Trgovine za otroke


Vse več oseb se ukvarja s trgovino za otroke. Otroške trgovine seveda cvetijo, ker nam staršem družba v glavo vceplja, da morajo otroci imeti vse in še več, vse tisto kar sami mislijo, da potrebujejo, no pa zraven še vse tisto, kar starši mislimo, da potrebujejo.
Cene so v večini trgovin precej primerljive, seveda se tudi tukaj (kot že skoraj pri vsaki drugi stvari) lahko cene preverijo na spletu v kateri od spletnih trgovin, kjer so navadno tudi dodatni popusti in lahko npr. voziček kar naročimo, dostavljenega pa dobimo kar na dom. Vendar je svetovanje dobrih trgovk še vedno neprecenljivo – sploh za tiste, ki otrok še nimajo in pričakujejo prvega.
Vendar poudarjam – dobrih trgovk, to ni vedno tistih, ki nam bodo prodale najdražji model neke opreme samo zato, da si bodo dvignile promet, temveč so to tiste trgovke, ki bodo bodoče starše najprej poslušale in jim na podlagi povedanega tudi primerno svetovale.
Seveda vam bodo v večini otroških trgovin poskusili prodati vse, kar vi mislite, da potrebujete. Kar vključuje tudi razne zadeve, ki jih ne boste nikoli uporabili. V res dobri otroški trgovini bodo dobre trgovke znale ločiti zrnje od plev, in vam ne bodo ponujale npr. tetra plenic za npr. 30€, samo zato ker so lepe in porisane z luštnimi motivi, ampak vam bodo odkrito povedale, da boste v naslednjem letu ta komplet plenic oprali vsaj dvestokrat in da vzemite tiste, kjer jih dobite v kompletu deset in to za približno tretjino zgoraj omenjene cene.
Prav tako vam v dobri otroški trgovini trgovke ne bodo razlagale stvari kot so: da lahko na voziček-marelo z nastavki namestite tudi košaro za novorojenčka, ampak vam bodo povedale, da so marele večinoma narejene tako, da nanje niti malce večje torbe ne smete obesiti, ker jim porušite težišče. Ampak to vam kot novopečenim bodočim staršem nihče ne pove, zato je po moje najbolje, da se obrnete po nasvet glede otroške opreme h komu, ki vam bo znal povedati kaj in koliko tega potrebujete, potem pa obiščete morda kar spletno otroško trgovino z najnižjimi cenami za izbrane artikle in tam kupite vse potrebno.

Ni komentarjev: