torek, 17. december 2013

Gostovanje na spletu


Gostovanje na spletu ali spletno gostovanje je zakupljen prostor v strežniku, kjer domuje vaša domena oziroma vaš elektronski naslov. Domena je namreč niz podatkov, ki je registriran na točno določeno osebo v registru domen in tako predstavlja spletni naslov, katerega lahko uporabite za prikaz vaše spletne strani in za vašo elektronsko pošto. Vsaka domena pa je registrirana samo enkrat, torej je unikat. Tako kot mi potrebujemo svoj dom, tudi domena potrebuje svoj prostor. Na ta spletni prostor boste lahko naložili vse datoteke, ki so pomembne za vaše spletno mesto. Ko govorimo o gostovanju na spletu pa ločimo dve vrsti gostovanj in sicer statično ter dinamično gostovanje.
Statično gostovanje na spletu pomeni, da imate statično stran, ki pa je primerna zgolj za vašo predstavitev, medtem ko dinamično gostovanje na spletu nudi postavitev dinamičnih vsebin in dinamičnih aplikacij. Primer dinamičnega gostovanja na spletu je na primer spletna trgovina. Če se odločite za dinamično gostovanje, boste lahko izbirali med različnimi paketi. Pri izbiri tistega paketa, ki vam najbolj ustreza, pa se lahko obrnete po pomoč k strokovnjakom. In kje si lahko zagotovite gostovanje? Gostovanje na spletu nudi več podjetij v Sloveniji, lahko pa si pogledate spletno stran www.gigaspark.com.
Vsi strežniki za spletno gostovanje podjetja Gigaspark se nahajajo v Sloveniji, torej je spletno gostovanje na strežnikih v Sloveniji konkurenčna prednost za vse tiste, ki ciljate na slovenski trg. Na sami spletni strani lahko najdete še več informacij o samem gostovanju ter si ogledate dane pakete gostovanja. Obiščite dano spletno stran in si priskrbite gostovanje tudi vi!

Ni komentarjev: