sreda, 7. maj 2014

Vrtno pohištvo – vzdrževanje in shranjevanje

Kadar kupujemo vrtno pohištvo, je potrebno k nakupu pristopiti čim bolj premišljeno. Zato je prvi korak, ki ga je potrebno narediti, to, da določimo ceno, ki smo jo pripravljeni plačati zanj, saj je od nje odvisna tako kakovost kot videz. Najbolj kakovostno vrtno pohištvo je izdelano iz lesa ali kovine. Upoštevati morate, da takšno vrtno pohištvo zahteva tudi precej vzdrževanja, kar predstavlja po eni strani strošek materialov za vzdrževanje in porabo vašega časa.

 Če boste kupili leseno vrtno pohištvo, potem boste za vzdrževanje morali narediti precej. Leseno vrtno pohištvo bo ohranilo svoj videz in kakovost samo, če ga boste redno vzdrževali. To pomeni, da boste vsako leto zdrgnili staro barvo in lak. Nato boste morali nanesti sredstvo proti škodljivcem, ki ščiti les pred propadom. Nato pa bo sledilo novo barvanje in lakiranje. To je lahko naporno ali pa zabavno delo, odvisno, kako ga človek dojema. Nekatere takšna vrtna dela sproščajo, drugim pa so odvečna. Podobne je tudi, če kupimo kovinsko vrtno pohištvo.

Tudi tega je potrebno vzdrževati, da ohrani svoj videz. Druga alternativa je, da jeseni in pozimi takšno vrtno pohištvo shranimo v zaprt prostor, tako da ga ne uničujejo vlaga, mraz, sneg in dež v hladnejših mesecih leta. Tako precej podaljšamo čas, ki poteče med vzdrževalnimi deli in je s tem precej manj dela. Za tiste, ki ne želijo zapravljati časa za vzdrževalna dela, pa je bolj primerno vrtno pohištvo iz umetnega materiala. Takšno vrtno pohištvo lahko pustite na vrtu celo leto. Tudi cena, ki jo ima takšno vrtno pohištvo je običajno precej nižja od lesenih in kovinskih variant.

Za današnjimi tehnologijami in procesi izdelave pa je tudi umeten material lahko všečen, vendar pa nikdar ne more ustvariti tako estetskega ambienta kot masivni les. Kakorkoli stvar obrnemo, je bistveno, da izberete takšno vrtno pohištvo, ki bo funkcionalno, estetsko in cenovno dostopno.

http://www.vrtno-pohistvo.si/

Ni komentarjev: