sreda, 1. oktober 2014

Nassfeld, v družbi najboljših

Nassfeld sodi med najboljša avstrijska smučišča . Mokrine je slovensko ime za Nassfeld. Območje Slovenci poznamo od davnih časov, saj je v okolici bival Slovenski rod.

Nassfeld se lahko pohvali z odlično kombinacijo snega in sonca. Območje smučišča je bogato s snežno odejo, kar zagotavlja naravna lega in urejenost smučišč. Smučanje na smučišču Nassfeld je mogoče od višine dobrih šesto višinskih metrov nad morjem, do prek dva tisoč metrov nad morjem. Proge so temu primerno različne in omogočajo dobro smučanje za tako začetnike, kot bolj zahtevne. Nassfeld je dobro prometno povezan z tako avstrijske, kot italijanske strani. Prevoznost velja pred odhodom preveriti, predvsem za italijansko stran, saj so na njej zaradi neugodnih geoloških in vremenskih razmer lahko ovire ali celo zapora. Avstrijska stran je načeloma vedno prevozna z ustrezno opremo.

Nassfeld omogoča preko sto kilometrov prog in dobra dva ducata najsodobnejših žičniških naprav. Zahtevnejšim Nassfeld ponuja tudi terene za posti slog. Prijetnost smučanja omogoča veliko število sončnih ur. Smučanje je prijetno tudi zaradi same okolice, njene naravne, kot tudi kulturne lepote. Priljubljenost med slovenskimi smučarji ni slučaj. Omogočajo jo davne vezi, dobre prometne povezave, ter seveda urejena in kakovostna smuka. Dobro je poskrbljeno tudi za aktivnosti izven smučanja, turistično in gostinsko ponudbo. Smučanje bodo za svoje vzeli tako začetniki, kot zahtevni rekreativci. Različne proge, na različnih terenih in nadmorskih višinah, omogočajo izbiro najrazličnejšim okusom in zahtevam. Na smučarskih progah bodo imeli dobo smuko zagotovljeno vsi, ki v smučanju delajo začetniške korake, kot vse dobro izurjene, ki imajo radi izzive strmine in svobodo prostega sloga.

Raznolika smučarska ponudba pa se ne kaže zgolj na smučarskih terenih, ki so prilagojeni različnim zahtevnostnim stopnjam, ampak tudi v dejavnostih izven smučišča. Slednje omogočajo, da ne bo dolgčas nikomur, tudi vsem, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne smučate. Nassfeld je smučišče vredno smuke in obiska.

Ni komentarjev: