torek, 18. januar 2011

Last minute Djerba

Djerba je velik otok pred Tunizijsko obalo, ki je zaradi dolgih in čudovitih obal izredno priljubljen med turisti. Otok je precej velik in se skorajda drži celine, kot lahko vidite na spodnji sliki.

Otok ima ne samo veliko število čudovitih plaž, na katerih lahko uživate v sončnih zahodih, z akatere pravijo da so med najlepšimi na svetu, ampak si lahko ogledate tudi kulturne in zgodovinske znamenitosti. Glede na to, da je otok Djerba eden redkih mest na svetu, kjer še govorijo Berberski jezik, poleg tega pa je na otoku tudi nemajhna skupnost Malteških vitezov, na drugi strani pa je otok center Islamske sekte Al-lbadhiyah, in druge skupine, ki so s svojim vplivom na miroljuben način spreminjale razvoj otoka. Na otoku tako še danes najdemo več kot 200 mošej in preko 2000 tradicionalnih vodnjakov, berberske vasi, lončarsko vas in drugo.

Glavno mesto, ki je hkrati tudi največje mesto na otoku je Houmt Souk, ki so ga zgradili obrtniki in trgovci, danes pa je najbolj znano po izdelavi zlatega in srebrnega nakita. V kolikor znate (ali pa mislite da znate) 'cenkati', lahko svoje sposobnosti zniževanja cen izdelkom preizkusite na številnih ozkih ulicah, kjer še vedno delujejo tradicionalne delavnice, ali pa obiščete značilno tržnico.

Predlagamo, da Djerbo izkusite preko Last minute Djerba ponudbe, ki je popolnoma enaka kot vse ostale ponudbe, ki jih ponuja turistična agencija Potuj nekam, vendar, ker boste odpotovali v kratkem času po rezervaciji, veliko ceneje, kot klasična ponudba. Pridete z nami?

Ni komentarjev: