torek, 18. januar 2011

Last minute potovanja v Turčijo

Turčija je dežela, ki predstavlja most med Evropo in Azijo in kot takšna predstavlja tudi mešanico različnih kultur. Odkar jo je Ata Türk poevropil, je postala precej podobna Evropi, čeprav potovanje po Turčiji še vedno predstavlja velik kulturni šok za marsikoga.

Turčijo turisti poznajo predvsem iz dveh vidikov, Istanbul, glavno mesto in turistični del, Antalya in Izmir, večja turistična mesta, ki ležita globoko na Azijskem delu Turčije. Turisti se pogosto odločijo za Last minute Turčijapotovanja, ki predstavljajo odlično izbiro za vašo zabavo in vašo denarnico.

Istanbul je v zgodovini predstavljal pomembno mednarodno križišče in mesto, ki je dolga leta vladalo velikem delu Evrope in Azije. Zaradi velikih sprememb v mestu in njegovega pomembnega položaja je izredno veliko in polno različnih kulturnih znamenitosti in izredno zanimive ter raznolike arhitekture. Haghia Sophia, modra palača, Bosporka ožina so imena, ki jih pozna vsakdo, ki je že obiskal Istanbul. Po ožini se lahko popeljete s turističnimi ladjicami.

Turistični del Turčije je poznan po velikem številu All inclusive in klubskih hotelov, v katerih lahko uživate tedne in tedne, ne da bi sploh zapustili hotelski kompleks, po drugi strani pa vam v takšnem hotelu nikoli ni dolgčas.

Ni komentarjev: