sreda, 20. november 2013

Primerna postavitev vrtne mize


Kolikokrat ste že razmišljali o zamenjavi vaše stare vrtne mize? Če je pogledate, opazite, da je vsa obtolčena, noge se majejo, zato ni več stabilna, barva ne deluje prepričljivo, čeprav ste jo prebarvali prejšnjo sezono in poleg tega opazite še kup drugih pomanjkljivosti. V primeru, da ste se v tem opisu vsaj delno prepoznali, potem je čas za nakup nove vrtne mize. Pred nakupom si vzemite dovolj časa, da premislite, kaj si zares želite in kaj tudi potrebujete.
Najprej se morate odločiti, ali boste zamenjali celotno vrtno pohištvo, katerega del predstavljajo vrtne mize, ali pa boste zamenjali le to posamično vrtno pohištvo. Najpogosteje lastniki vrta menjajo kar celotno vrtno garnituro, predvsem v primeru, da vedno kupujejo komplete . Tisti, ki kupujejo vrtne elemente posebej, pa običajno menjajo enega po enega oziroma samo določen del elementov. Če vaše nove vrtne mize ne želite več imeti postavljene na stari lokaciji, potem si lahko privoščite popolno spremembo dizajna vrtnega pohištva. Včasih so velike spremembe točno to, kar potrebujemo, da lahko pričnemo ponovno uživati na vrtu, ki smo ga nekoč oboževali.

Ljudje se pač s časom enih in istih stvari naveličamo, zato je prav, da v svoje hobije vnesemo tudi radikalne spremembe. Nove vrtne mize, stoli, orodja, spremembe lege gredic, posaditev novih dreves in drugih rastlin lahko vnesejo nove izzive v vaš vrtni hobi. Zakaj bi moralo biti na vrtu tako, kot je bilo zadnjih dvajset let? Naredite spremembo in s tem se podajte v nove dizajnerske in vrtnarske izzive. Lahko pričnete zelo postopoma, zato zadošča že to, da se spremeni lokacija zunanjega pohištva. Nato pa lahko nadaljujete postopoma, tako da kupujete nove elemente vrtne garniture itn. Vrtne mize mnogim predstavljajo center vrta. Čeprav se vrtne mize ne nahajajo v pravem geometrijskem centru, pa je vse v vrtu postavljeno tako, da je v določeni relaciji z mizo. Tako je tudi prav, saj so vrtne mize eden izmed najbolj uporabnih in uporabljenih elementov vrta.

Ni komentarjev: