torek, 19. november 2013

Zakaj se odločiti za spletno gostovanje?


Gostovanje spletnih strani ali krajše spletno gostovanje je izraz, ki nam pove, da je naša spletna stran objavljena nekje na strežniku. Strežnik je škatli podobna naprava, ki deluje 24 ur na dan, in tako našim obiskovalcem streže oziroma omogoča, da lahko obiščejo našo spletno stran. Strežnik se nahaja na varnem mestu, ki pa se imenuje »data center«. Če želite uporabljati spletno gostovanje potrebujete vašo spletno stran in pa strežnik, ki ga je potrebno zakupiti. Poleg spletne strani pa boste potrebovali tudi domeno, ki je nekakšen naslov vaše spletne strani. Se pravi, če nimate domene, vaši obiskovalci ne bodo mogli najti vaše spletne strani. Domeno pa lahko dobite pri registratorju domen. Njemu zaupate kakšna naj bi bila vaša domena, ta pa preveri, če je prosta. Če je prosta boste morali podpisati različne obrazce, ki vam zagotavljajo, da je domena samo vaša in vam je nihče drug ne bo mogel vzeti. Če pa ni, pa se boste morali spomniti novo domeno.
Zakaj se odločiti za gostovanje spletnih strani oziroma spletno gostovanje?
Zato obstaja kar nekaj razlogov. Gostovanje predvsem pripomore k boljši prepoznavnosti podjetja, kar pomeni tudi večja prodaja in zaslužek. Vendar, kot že prej omenjeno za gostovanje spletnih strani potrebujemo strežnik, ki pa ga moramo zakupiti. Dandanes je na trgu kar nekaj ponudnikov, ki vam lahko ponudijo različne pakete strežnikov, ki pa se razlikujejo predvsem v:
- velikosti - velikosti prenosa podatkov - številu domen in številu podomen - številu baz MySQL - število elektronskih poštnih predalov

Ni komentarjev: