nedelja, 27. april 2014

Zavarovalnica, tveganje in varna prihodnost

Zavarovalnica se je pojavila prvič v zgodovini že v antičnem času. Takrat so se kmetje združili in se odločili, da bodo meli skupni fond, v katerega bodo vsi prispevali, služil pa bo temu, da bodo tisti, ki bi zaradi škodljivcev ali suše bili ob predelek, dobili kompenzacijo iz skupnega fonda. Na tak način, se je vsak odrekel delu svojega premoženja za to, da bi se zavaroval pred posledicami nesrečnega poteka dogodkov. To je logika, na podlagi katere deluje zavarovalnica še danes in tako bo, kot kaže, ostalo tudi v prihodnosti. Potreb po zavarovanjih je čedalje več. Tempo življenja je zelo dinamičen in situacij, v katerih se izpostavljamo je čedalje več.

Potrebe po nezgodnih zavarovanjih so velike. Nikdar ne moremo vedeti, kdaj se nam lahko kaj zgodi. En neroden korak po stopnicah in že se lahko srečen dan konča precej tragično. Zavarovanje tako ni le način, s katerim povečamo odgovornost do samih sebe, ampak tudi povečamo odgovornost do svojcev. V primeru nezgode, lahko pride do finančnih težav, ki jih reši za nas zavarovalnica, če imamo sklenjeno pravo zavarovanje. Če imamo otroke, lahko v primeru smrti, če imamo sklenjeno življenjsko zavarovanje poskrbi spet zavarovalnica, saj dobijo zavarovalno vsoto, ki jim lahko vsak delno pomaga vsaj finančno obvladati posledice te tragične izgube. Žal je tako, da je veliko težav povezanih prav s finančno situacijo, ki jo ustvarijo škode in nesreče. Preudaren in previden človek pa ne sme pustiti usodi, da mu obvladuje življenje.

Prav zato zavarovalnica ponuja toliko različnih vrst zavarovanj. Seveda ni smiselno, da sklenemo prav vse, ampak je smiselno to, da premislimo, kje smo najbolj izpostavljeni in to področje svojega življenja tudi zavarujemo, sebi in svojim bližjim v korist. Premije, ki jih zahteva zavarovalnica za plačilo, so vedo bistveno nižje od zavarovalnih vsot. Na vsakem posamezniku pa je, da pri sebi premisli, koliko tveganja želi imeti pri sebi in koliko ga želi prenesti na zavarovalnico.
Preberite več o različnih vrstah zavarovanj tukaj

Ni komentarjev: